Kalıcı makyaj yüz, dudak, eyeliner ve göz kapaklarının cilde kalıcılığı arttırılmış doğal boyalarla makyaj benzeri tasarımları dövme yöntemi (dermis kalıcı pigmentasyon) vasıtası ile uygulanan bir kozmetik tekniğidir.
Aynı zamanda, özellikle, alopesi totalis, vitiligo, kemoterapi ya da genetik bozukluk olarak yaşlılık, hastalığın bir sonucu olarak kaybedilen insanlarda yapay kaş üretmek için ve bu gibi derideki yara ve beyaz noktalar gizlemek için kullanılır. Ayrıca, göğüs ameliyatı sonrasında, meme areola yı yeniden canlandırmak için kullanılır.
Kalıcı Makyaj Nedir, Nasıl Yapılır?
Kalıcı maktaj en kısa tabiriyle acısız bir medikal operasyon ve yerel anestezi ile de uygulanabiliyor. Hazırlanan anti alerjik boyalar derinin hemen altına enjekte ediliyor ve herhangi bir şekilde kokuya ve zararlı etkilere sebep olmuyorlar. Bir nevi dövme benzeri kozmetik uygulaması diyebileceğimiz kalıcı makyaj yüzde ve vücutta yer alan çok büyük olmayan kusurları örtmekte başarılı ve bakımlı, genç görünmek isteyenlerin tercihleri arasında.
Kalıcı Makyaj Hangi Bölgelere Yapılır?
Kalıcı makyajın temel olarak uygulandığı bölgeler arasında dudaklar, göz ve kaşlar yer alıyor. Ancak herhangi bir rahatsızlık neticesinde kirpik, saç dökülmesi, göğüs ucu sorunları ve derideki renk değişimleri sorunlarına sahip olanlar için de bir çare durumunda olabiliyor.
Kalıcı Makyaj Zararlı Mı?
Kalıcı makyajda kullanılan boyalar kimyasal malzemeler olmadıkları için özel maddelere karşı alerjisi olanlar hariç herhangi bir zarar teşkil etmiyor. Bu durum da uygulama öncesi hazırlanan alerji testleri ile en baştan tespit ediliyor.
Bu kimyasal olmayan yapısından dolayı üç beş yıldan daha uzun süre dayanmayan kalıcı makyajı bu süreler içerisinde yenilemek de gerekiyor. Eğer yaptırdığınız kalıcı makyajdan sıkıldıysanız bu elbette sizin için bir avantaj haline de gelebilir.